Midye Baklavası Tarifi

3 Ocak 2013 Perşembe günü yazıldı.

Midye Baklavası Tarifi
Malzemeler
2,5 su bardağı un
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
yarım çay bardağı yoğurt
1 tane yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirke

Üzeri için
125 gr eritilmiş tereyağı

İçi için: Ceviz

Açmak için
buğday nişastası

Şerbeti
3 su bardağı toz şeker(200 ml lik bardak)
3 su bardağı su
2,3 damla limon suyu

Yapılışı
Önceden şerbet malzemesini kaynattın, indirmeye yakın limonu sıkıp bir taşım kaynattın ocağı söndürüp soğumaya bıraktın. Un hariç hamur malzemelerini kaba alıp karıştırın, unu yavaş yavaş ekleyerek hamuru hazırlayın, 15 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru 8 bezeye bölün, her bezeyi nişastayla tatlı tabağı büyüklüğünde açın, aralarına nişasta serperek üst üste koyun en üsteki hamura nişasta  serpmeden yufka inceliğinde merdaneyle açın.
Açtığınız hamuru sıkıca rulo yapıp sarın, sardığınız hamuru kenarları hariç 27 parçaya bölün. (el ayarına göre değişebilir.) Her parçayı hafif elinizle açarak ortasına ceviz koyup (çok bastırarak hamuru ezmiyoruz) yarım daire şeklinde kapatıp yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz. Üzerine erittiğiniz tereyağını kaşık yardımıyla heryerine gelecek şekilde dökün, önceden ısıttığınız 170° C fırında kızarana kadar pişirin. İlk sıcaklığı geçince soğuk şerbeti üzerine döküp, ılıyınca servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: