İç Pilavlı Kürdan Kebabı Tarifi

26 Şubat 2013 Salı günü yazıldı.

İç Pilavlı Kürdan Kebabı Tarifi
Malzemeler
5 adet patlıcan
2 domates
3 sivri biber
400 gr kıyma
Yarım demet maydonoz
1 Yemek k. salça
Tuz, karabiber, kimyon

Pilav için
2 su bardağı pirinç
3 kaşık dolmalık fıstık
20 tane soyulmuş badem
3 kaşık kuş üzümü
2 kaşık tereyağ
Karabiber, tuz

Yapılışı
Patlıcanları uzun, uzun kesip kızgın yağda kızartın. kıyma, maydonoz ve baharatları ekleyip yoğurun ceviz kadar parçalar koparın onlarıda kızartın. iki tane patlıcanı üst üste artı şeklinde bırakın tam ortaya bir tane köfte bırakın kenarlardan içe katlayın üzerine bir dilim domates ve biber bırakıp kurdanla tutturun. bütün malzemeyi aynı şekilde yapın. fırın tepsisine dizip 1 kaşık salçayı sulandırıp tepsiye dökün. dikkat edin suyu çok olmasın. 200 derecede pişirin. Başka bir tencerede dolmalık fıstık ve bademleri çok az sıvıyağla kavurun pirinçleri bırakıp biraz kavurun ve üzümleri de ekleyin. tuz karabiber ve isteğe göre tavuk suyunu da bırakın ve pismeye bırakın. istediğiniz şekilde servis yapın. Afiyet olsun

Hiç yorum yok: