Katmer Poğaça Tarifi

26 Şubat 2013 Salı günü yazıldı.

Katmer Poğaça Tarifi
Malzemeler
1 su b. süt
1 çay b. sıvı yağ
1 yumurta (akı içine, sarısı üstüne)
1 yemek k. kurumaya yada 20 gr yaş maya
2 çay k. tuz
2 çay k. toz şeker
Aldığı kadar un

Arasına
75 gr tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
100 gr beyaz peynir ve sucuk
maydanoz  ekleyebilirsiniz

Yapılışı
Mayayı ılık bir su da eritin. Yarım çay bardağı su yeterli olacaktır. Daha sonra süt, yumurta akı,tuz, şeker, sıvı yağ ve un ile hamurunuzu yoğurun. Hamuru 8 eşit paçaya bölerek her birini tabak büyüklüğünde açın ve aralarına tereyağ sürerek üst üste dizin. Yağ hamurunuzun birbirine yapışmamasını sağlayacak ve böylece katmerli görünümü elde edeceksiniz. Üst üste koymuş olduğunuz hamuru fazla ezmeden 60-70 cm  kadar büyütün. Ve pizza dilimi gibi dilimleyerek (12 dilim) sigara böreği sarar gibi geniş kısmına iç malzemenizi koyun ve sarın. Yarım saat mayalanmasını bekledikten sonra yağlanmış tepsiye dizerek üzerine yumurta sarısını sürün. 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: