Kalburabastı Tarifi

26 Şubat 2013 Salı günü yazıldı.

Kalburabastı Tarifi
Malzemeler
Hamurun Malzemesi
1 paket yumuşak margarin
3 su b. un
2 kaşık yoğurt
2 yemek k. sıvıyağ
1 yumurta
1 paket kabartma tozu

İçine
1 su b. dövülmüş ceviz

Şerbet
2,5 su b. toz şeker
2,5 su b. su
çeyrek limonun suyu

Yapılışı
Şerbet: 2,5 su b. suyu ve 2,5 su b. şekeri tencereye alıyoruz. kaynamaya başladıktan 10-15 dakika sonra çeyrek limon suyunu ekleyin. bir taşım daha kaynatıp soğumaya bırakın.

Hamuru: 1 paket yumuşak margarin ile 3 su b. unu birbirine yedirin. bu karışıma sırayla 2 kaşık yoğurt, 2 yemek k. sıvıyağ, 1 yumurta ve 1 paket kabartma tozu ekleyerek hamur yapın. bu hamurun üzerini bezle örterek 10 dakika dinlendirin.
hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp bu parçaları bir kevgirin (yoksa rendenin büyük kısmında) üzerinde elinizle bastırarak avcunuzun ortası kadar açın. hamurun içine 1 tatlı kaşığı ceviz koyun ve her iki ucunu birbirinin üzerine getirin.
kalburabastıları katlanan kısmı altta kalacak şekilde fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. 180 derecede 10-15 dakika pişirin. sonra ısıyı 200 dereceye getirin üzerinin kızarmasını bekleyin. üzerleri kızarınca fırından çıkarın. sıcak tatlıların üzerine soğumuş şerbeti dökün. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: