Baklava Yufkası İle Kadayıf Sarma Tarifi

28 Mart 2013 Perşembe günü yazıldı.

Baklava Yufkası İle Kadayıf Sarma Tarifi
Malzemeler
1 paket hazır baklavalık yufka
1 paket 500gr kadayıf
ceviz
fınfık

Üzeri için
250 gr eritilmiş tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ

Şerbet için
1 kg toz şeker
6 su bardağı su
4/1 limon suyu

Yapılışı
Öncelikle şerbetimizi kaynatalım. 6 su bardağı suya 1 kg toz şeker ilave edelim, kaynamaya başlayınca biraz limon sıkalım ve yarım saat kadar kaynatalım. Soğumaya bırakalım.

Sıvı yağ ve teryağını küçük bir tencerede kaynatalım, tereyağındakı beyaz tortu bibine çökene kadar ve tereyağının kokusu çıkana kadar. Bu yağı ince bir süzgeçten geçirelim beyaz peynirimsi tortu tatlımıza karışmamalı.

Kadayıfımızı parmaklarımız yardımı ile güzelce didikleyelim. Cevizlerimizi iri kalacak şekilde parçalıyalım. Baklava yufkamızı paketinden çıkartalım ve katlarını açalım.
İki tane yufkayı üst üste koyalım ve yufkamızın önümüzde duran tarafına bolca kadayıf yerleştirelim, kadayıfın üzerine bolca ceviz serpelim ve yufkalarımızın yartılmamasına dikkat ederek sıkı sıkı saralım. Sonrasında iki parmak eninde keselim ve tepsimize boşluk kalmayacak şekilde yerleştirelim. Bu işlemi yufkamız bitene kadar yapalım. 1 paket yufkadan tam 1 tepsi tatlı çıktı.

Tatlımızın sarma işlemi bitince eritip süzdüğümüz tereyağımızı orantılı bir şekilde tatlılarımızın üzerine paylaştırmalıyız. Bu aşamada kaşık kullanmak işimizi kolaylaştırır.

Önce 200 derecede 10 dalika kadar daha sonra 180 derecede altı üstü kızarana kadar pişirelim.

Fırından çıkarttığımız tatlımızı biraz bekletelim sonra oda sıcaklığında olan şerbetimizi aşama aşama tatlımıza dökelim. eğer çıtır çıtır olmasını istiyorsak, iyice soğuyana kadar tatlımızın üzerini kesinlikle kapatmıyoruz.

Hiç yorum yok: