Elmalı Kek Tarifi

28 Mart 2013 Perşembe günü yazıldı.

Elmalı Kek Tarifi
Malzemeler
2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı kabartma tozu
yarım su bardağı portakal suyu
1/3 su bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı krema
1,5 su bardağı kek un
1,5 su bardağı un
yarım su bardağı rendelenmiş çedar peyniri
2 adet elma

Yapılışı
Yumurtaları toz şekerle birlikte çırpın, kabartma tozunu ekleyin. Ardından portakal suyunu, yoğurdu ve kremayı ilave edip karıştırın, son olarak rende çedar peyniri ekleyip, kamura karıştırın, dikdörtgen kek kalıbımı yağlayın, hamuru kalıba boşaltın, elmaların kabuklarını soyup 4 e bölün ve çekirdeklerini çıkarın. Her bir dilimi daha ince dilimlere bölüp hamurun uzerine yerleştirin. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin, soğuduktan sonra soğuk olarak servis yapın.

Kek unu (cake flour); %6-8 oranında protein içerir ve yumuşak buğday unundan yapılır. Normal unda ise protein içeriği %10-12 civarıdır. Daha az protein içerdiği için kek ve benzeri pastaların daha yumuşak ve süngerimsi olmalarını sağlar. Kekler, turtalar, bisküviler ve kurabiyeler için kullanılır. Normal un suyu kek unundan daha iyi emer, bu nedenle eğer tarifteki kek un yerine normal un kullanıcaksanız bunu göz önünde bulundurun, biraz daha sıvı ekleyebilir veya un miktarınızı bir tatlı kaşığı kadar azaltabilirsiniz.

Hiç yorum yok: