Boşnak Tatlısı Tarifi

28 Mart 2013 Perşembe günü yazıldı.

Boşnak Tatlısı Tarifi
Malzemeler
3 Adet yumartanın sarısı
1 Paket margarin
1 Tutam tuz
Alabildiğince un
1 Paket kabarma tozu

Üzeri için
1 Adet yumurtanın sarısı
Hindistancevizi
Antepfıstığı

İçi için
1 Su bardağı dövülmüş ceviz
1 Tatlı kaşığı tarçın
1 Tatlı kaşığı hindistancevizi

Şerbeti için
3 Su bardağı şeker
2.5 Su bardağı su
Çeyrek limon suyu

Yapılışı
Yumurta sarılarını ve eriterek soğuttuğumuz margarini bir kaba alalım bir tutam tuz ilave edelim. Elenmiş unu ve 1 paket kabartma tozunu, azar azar ilave edip karıştıralım. Kulak memesi yumuşaklığına gelen hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparalım ve avuç içinde yuvarlayarak şekil verelim. Şekil verdikten sonra hamuru çok hafif yassılaştıralım. Ceviz, tarçın ve hindistancevizini bir kâsede karıştıralım. Bu karışımdan yassılaştırdığımız hamurun içine bir miktar koyalım ve kenarlarını bükerek kapatalım. Ters çevirerek çok az yağ sürülmüş tepsiye dizelim ve üzerine 1 yumurta sarısını sürelim. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında altları ve üstleri pembeleşene dek pişirelim. Bu arada şerbet için suyu ve şekeri kaynatalım. Ateşten almadan 1 dakika önce çeyrek limon suyunu ilave edelim ve ılınmasını sağlayalım. Fırından çıkardığımız tatlıları ılıtalım ve ılık şerbeti üzerine dökelim. Tatlıları servis tabağına alalım, üzerine hindistancevizi ve antepfıstığı serperek servis yapalım. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: