Etli Maklube Tarifi

23 Mart 2013 Cumartesi günü yazıldı.

Etli Maklube Tarifi
Malzemeler
500 gr kuşbaşı et
3 adet patates
2 su bardağı pirinç
2 kaşık tereyağ
4 su bardağı su
Tuz, karabiber
Salata malzemesi için istediğniz herşeyi kullanabilirsiniz.
Yoğurt

Yapılışı
Etleri düdüklüye alıp kavurma kıvamına gelene kadar pişirin. patatesleri ister küp küp ister halka halka kesip kızgın yağda kızartın.bir tencereye tereyağ alıp pirinçleri kavurun.içine tuz karabiber de ekleyip suyunu da ayarlayıp kısık ateşte pişirin.
Servis kısmına gelince yuvarlak bir kalıp yada borcama önce etleri sonra biraz pilav sonra patatesleri tekrar pilav koyarak sıkıca bastırın.geniş bir servis tabağı yada tepsiye ters çevirin.yanına bir salata bir yoğurt şeklinde dizin.ben üzerine bezelye koyarak da süsledim. süsleme tercihe bağlı. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: