Haşhaşlı Kakaolu Revani Tarifi

25 Mart 2013 Pazartesi günü yazıldı.

Haşhaşlı Kakaolu Revani Tarifi
Malzemeler
3 adet yumurta
1 su b. şeker
1 su b. süt
1 su b. sıvı yağ
1 su b. mavi haşhaş
1 su b. irmik
2 su b. un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 yemek k. kakao

Şerbeti İçin
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su

Üzeri İçin
2 paket krem santi (2 su bardağı süt ile)

Yapılışı
Öncelikle Kremşanti ve şerbeti hazırlayalım. 2 paket krem şanti 2 su bardağı süt ile çırpılır ve dolapta soğutulur.
Şeker ve su bir tencereye konur ve kaynatılır. kaynadıktan sonra ılınmaya bırakılır.

Kekini hazırlayalım Şeker ve yumurta çıpılır. kalan malzemele sırasıyla eklenenerek dikdörtrgen bir kaba dökülerek 180 derecede fırında pişirilir.
Ilıyan kek dilimlere kesilerek şerbeti dökülür. Üzerine yapmış olduğumuz kremşanti ile kaplanarak dolapta 3 saat dinlendirdikten sonra isteğe bağlı süslenerek servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: