Kafkas Çorbası Tarifi

22 Mart 2013 Cuma günü yazıldı.

Kafkas Çorbası Tarifi
Malzemeler
1 tane havuç
2 tutam pırasa
2 tane küçük pancar
1 tane küçük boy kereviz
1 tane kuru soğan
4 yaprak beyaz lahana
2 su bardağı su
1 kahve fincanı arpa şehriye
1 su bardağı süt
2 tatlı kaşığı tereyağı
2 tane yumurtanın sarısı
1 çay kaşığı tuz, karabiber

Yapılışı
Pırasa, lahana, havuç, pancar ve kerevizi güzelce bol suda yıkayıp sonra ayıklayıp. İnce bir şekilde doğrayarak bir kenara alın.
Çorba tenceresine küp şeklinde doğranmış olan kuru soğan ile beraber tereyağını koyun ve karıştırarak soğanı pembeleştirin. Üstüne ayıkladığınız sebzeleride katın. Bir kaç defa karıştırarak kavurun 6 su bardağı suyu koyup, tekrar karıştırın. 15 dakika süresince pişirip tuzunu, karabiberini ve şehriyesini katın. Sebzeler güzelce pişince bir kasede yumurta sarılarıyla sütü güzelce çırpın. Çorba suyundan da ekleyerek bu karışımı bir kenarda ılıtın. Sürekli karıştırarak çorbaya katın. Bir taşım daha kaynatıp, ocaktan alın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: