Milföy Baklavası Tarifi

21 Mart 2013 Perşembe günü yazıldı.

Milföy Baklavası Tarifi
Malzemeler
1 kg milfoy hamuru (16 adet yaprak )
2 su bardağı kalın çekilmiş ceviz içi
1 adet yumurta sarısı
1 çay bardağı şeker

Şerbet için
3 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu

Yapılışı
Önce şerbeti hazırlayın Tencereye şekeri ve suyu koyup ocakta kaynatın. Şerbeti indirmeye yakın limon suyunu ve kabuğunu ilave edip bir taşım daha kaynatıp soğumaya bırakın. Bir kaseye iri kırılmış ceviz içi ve 1 çay bardağı şekeri karıştırın.
Milfoy hamurunun yapraklarını teker teker borcam tepsiye (hiç açıklık bırakmadan) sık bir sekilde düzün
Üzerine ceviz içi harcını eşit şekilde dagıtarak düzleyin.
Diger kalan milfoy yapraklarını üzerini tam örtecek şekilde sıralayın. Elinizle tepsiyi hafif hafif bastırıp bıçakla düzgün bir şekilde baklava dilimi kesin.
Yumurta sarısı sürüp 250 derecede onceden ısıtılmış fırında üzerleri nar gibi kızarana kadar pişirin.
Fırından alır almaz, soğumus şerbeti gezdirerek dökün şerbeti çekince, servise hazırdır.
üzerine arzuya gore süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: