Patatesli Poğaça Tarifi

21 Mart 2013 Perşembe günü yazıldı.

Patatesli Poğaça Tarifi
Malzemeler
2 yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
50 gr margarin
2 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

İç harcı için

5 patates
2 soğan
1 demet yeşil soğan
1 tutam maydanoz
1 çorba k. salça
Sıvıyağ
Tuz, karabiber

Üzeri için
Çörek otu

Yapılışı
İç harcı için 5 adet patatesi haşlayın ve kesin. 2 adet soğanı kesin. Tavaya soğanları ilave edin ve kavurun. Soğanların üzerine patatesleri ilave edin. Daha sonra üzerine 1 çorba kaşığı salça ilave edin. Üzerine ince kesilmiş taze soğan ve maydanozu ilave edin. İç harcı soğumaya bırakın
Yumurtalardan birinin sarısını ayır oda sıcaklığında margarin ve diğer malzemeleri de ilave edip yumuşak bir hamur elde edin. peynir ve maydonozu karıştırın. hamurdan bir parça koparıp içini de ekleyip katlayın. bütün hamuru aynı şekilde tamamlayın. üzerine yumurta sarısını sürüp çörek otu serpin. 200 derecede pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: