Fiyonk Tatlısı Tarifi

20 Mart 2013 Çarşamba günü yazıldı.

Fiyonk Tatlısı Tarifi
Malzemeler
Hamuru için
1 adet yumurta
1 su bardağı su
1/2 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

Şerbeti için
Kızartmak için,
1/2 kilo toz şeker
1/2 limonun suyu
2 su bardağı su
2 su bardağı sıvı yağ

Yapılışı
Hamuru için gerekli malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırın.
Ele yapışmayacak kıvamda hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun.
Hamuru bezelere bölüp orta kalınlıkta açın.
Açtığınız hamuru bıçakla karelere bölün.
Kareleri ortasından büzüp fiyonk şekli verin.
Yağı kızdırıp fiyonkları kızartın.
Kızaran fiyonkları tepsiye dizip soğumaya bırakın.
Şerbetini hazırlamak için toz şeker, su ve limon suyunu tencerede kaynatın.
Soğuk hamurların üzerine sıcak şerbeti dökün.
Tatlı şerbetini çektikten sonra servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: