Sandal Sefası Tarifi

7 Mart 2013 Perşembe günü yazıldı.

Sandal Sefası Tarifi
Malzemeler
4-5 adet kabak
1 adet kuru soğan(büyük)
300 gr kıyma(az yağlı)
4 diş sarımsak
5 adet domates
3 adet sivri biber
1 yemek kaşığı biber salçası
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı kaşar peynir(rendelenmiş)
tuz
karabiber





Yapılışı
Yıkanmış kabakları,soyalım,ortadan,uzunlamasına ikiye bölelim. İç kısımlarını ,kaşıkla kazıyıp,kayık şekli verelim. Kabakları tencere 2 su bardağı ile arada çevirerek haşlayalım. Ezilmesin elimizle kontrol edelim.Biraz yumuşaması yeterli. Yağlanmış fırın tepsisine dizelim.Haşlama suyunu dökmeyip bir kaba alalım. Ayrı bir kapta kıyma,küp doğranmış soğan ve sarımsakları kavuralım. Rendelenmiş domates,minik doğranmış sivri biberleri ilave edelim. Tuzunu,karabiberini ayarlıyalım.Domatesler çok pişmesin,biraz suluca sos olsun. Domateslerin üçünü içine doğrayıp,ikisini üzeri için kullanıyoruz. Kıymalı içimizi kabaklara dolduruyoruz. Kalan domatesleri küp doğrayıp,kabaklar üzerine serpiştiriyoruz. Ayırdığımız haşlama suyunu salçayla karıştırıp,tepsimize döküyoruz.
170 derecede 5-10 dakika pişirip ,üzerine kaşar peynirini serpiştirelim.Üzeri kızarınca fırından alalım. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: