Sebzeli Kek Tarifi

2 Mart 2013 Cumartesi günü yazıldı.

Sebzeli Kek Tarifi
Malzemeler
4 yumurta
1,5 su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı yoğurt
4 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
4 adet büyük boy patates
4 adet büyük kuru soğan
4 adet havuç
1 demet maydanoz
1 su bardağı beyaz peynir veya lor
1 tepeleme tatlı kaşığı tuz
1 tepeleme tatlı kaşığı pul biber
1 tepeleme tatlı kaşığı kimyon
2 tepeleme tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı karabiber


Yapılışı
Patatesleri soyup tavla zarı iriliğinde doğrayalım. Soğanları küp küp yemeklik doğrayalım. Maydanozu irice kıyalım. Havuçları rendeleyelim.
Çırpma kabımızda yumurtaları, sıvıyağı ve yoğurdu çırpalım. Üzerine unumuzu ve kabartma tozlarımızı ekleyelim ve düşük ayardaki mikserle veya çırpma telimizle karıştıralım. Çırpma kabımıza tuz, pul biber, kimyon, kuru nane, karabiber, maydanoz, patates, soğan ve havuçlarımızı ilave edip, bir kaşıkla ya da bir spatulayla veya elimizle homojen olarak karıştıralım. Bu aşamada kekimiz baya katı durumda olduğu için çırpma teli veya mikser dönmüyor.
Büyük fırın tepsimizin içini sıvıyağla yağlayıp tabanına un serpelim veya yağlı kağıt serelim.
nceden 180 derece’de ısıtılmış fırında pişirelim. Keki ılık veya oda sıcaklığında servis edelim.

[Üyemizden gelen bir tarif.] 

Hiç yorum yok: