Ev Yapımı Bebe Bisküvisi Tarifi

1 Mart 2013 Cuma günü yazıldı.

Ev Yapımı Bebe Bisküvisi Tarifi
Malzemeler(Mümkünse organik tercih edin)
2 çay bardağı tam buğday unu
1/2 çay bardağı irmik
2 çay bardağı pirinç unu
4 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
2 yemek kaşığı pekmez
1/4 çay bardağı süt(Hamurun kati olmasi durumunda daha fazla sut eklenebilir)

Yapılışı
Tereyağı, un, pirinç unu, irmik, pekmez ve sütü karıştırıp kulak memesi kıvamında hamur elde edin.
Bir küçük ceviz büyüklüğünde hamurdan parçalar koparıp, silindir haline getirin ve üzerine çatalla bastırarak şekil verin.
Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında 20-25 dakika(Cok pismesine izin vermeden, altin sarisi rengini alana kadar) pişirin.

Hiç yorum yok: