Zebra Rulo Pasta Tarifi

27 Mart 2013 Çarşamba günü yazıldı.

Zebra Rulo Pasta Tarifi
Malzemeler
Pandispanya için
5 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
Yarım su bardağı nişasta (bugday)
1 paket vanilya
2 corba kasığı kakao
1 paket kabartma tozu

Kreması için
Yarım litre süt
3 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
5 çorba kaşığı şeker
1 paket vanilya
Ayrıca 1 poset krem şanti
Yarım su bardağı süt

Yapılışı
Kreması
tüm malzemeler karıştırılıp muhallebi kıvamında pişirilir. Soğuyunca önceden çırpılmış krem santi eklenir. tekrar karıştırılır.

Pandispanya
Yumurtaların sarıları ve beyazları ayrılır. Aklarına bir fiske tuz eklenir, katılaşıncaya kadar çırpılır, şeker 3 aşamada eklenir. çırpılan akların üzerine yumurta sarısı eklenir, karıştırılır. Un, nişasta ve vanilya eklenir. Yumurtalara iki aşamada eklenir. Pandispanya hamuru eşit olarak iki ayrı kaba ayrılır. Yarısına kakao eklenir, karıstırılır.

Yaglı kağıt serili tepsiye ilk önce sade karışım krema torbasına doldurulup bir parmak aralıkla verev olarak tepsiye sıkılır. Kakaolu pandispanya hamuru da krema torbasına doldurulup kalan bosluklara sıkılır.
Fırını açtıktan 5 dk sonra 180 dereceli fırında 15, 20 dk pisirin.
Fırından çıkarınca sıcakken rulo yapılır ve üzerine nemli bez örtülür.
Pandispanya soğuyunca acılır, yağlı kağıdı alınır, kreması sürülür, tekrar rulo yapılır. istenirse uzerine krema sürülüp antep fıstığı ile süslenir. Buzdolabında bekletilir. Servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: