Amonyaklı Pasta Tarifi

2 Nisan 2013 Salı günü yazıldı.

Amonyaklı Pasta Tarifi
Malzemeler
5 yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
2 su bardağı pudra şekeri
2 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı amonyak
Aldığı kadar un

Çikolatası için
2 litre süt
5 kaşık nişasta
1.5 su bardağı şeker
5 kaşık dolusu kakao
1 paket vanilya
100 gr margarin

Üzeri için
3 paket sade kremşanti

Yapılışı
Hamur malzemelerini derin bir kapta karıştırın kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar un ekleyerek yoğurun. hamur sert olursa kek kurur kıvamı önemli. hamuru tek tek açarak pişirecez. 5'e bölelim hamuru. fırın tepsisinin en büyüğü nü yağlayıp tepsi boyunda açıp tepsiye düzgün ce yerleştirin. 160 derecelik fırında üzeri çok hafif pembe olana kadar pişirin.
5 hamur da aynı şekilde yapıp temiz bir örtü üzerine ters çevirip ılıtın. bir yandan çikolatayı pişirin. her katın arasına sürüp üst üste bırakın en son hepsini kaplayın. 1 gece bekledikten sonra üzerini 3 paket sade kremrşanti'yi köpürtüp kaplayın. dilediğiniz şekilde kesip servis yapabilirsinz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: