İnegöl Köfte Tarifi

5 Nisan 2013 Cuma günü yazıldı.

İnegöl Köfte Tarifi
Malzemeler
1 kg çift çekilmiş dana kıyma
1/2 su bardağı çekilmiş  kuru ekmek içi
1/2 su bardağı su
1 yemek kaşığı tuz
2 çay kaşığı karbonat
1 yemek kaşığı limon suyu
2 adet orta boy rendelenmiş kuru soğan

Yapılışı
Ekmek içi, su ve tuz kıymaya eklenip 10 dakika yoğrunuz. Bir saklama kabında 24 saat buzdolabında dinlendiriniz.24 saat sonra, bir bardakta karıştırılmış olan limon ve karbonat (köpürecek) kıymanın üzerine dökünüz.Soğan rendelenip kıymaya karıştırınız. Eğer peynir ekleyecekseniz, bu aşamada ekleyiniz.Kıymadan ceviz büyüklüğünde koparılan parçalara şekil verilip saklama kabına diziniz. Bu şekilde 12 saat kadar daha buzdolabında dinlendiriniz.Köfteler dinlendikten sonra, pişirmeden 10 dakika önce buzdolabından çıkarınız.Orta ateşte iyice kızdırılan ızgara tavasında yağsız bir şekilde önlü arkalı ızgara yapılarak pişiriniz.İstenirse, mangalda veya önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında 10-15 dakika pişirebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: