Karamelli Damla Beze Tarifi

2 Nisan 2013 Salı günü yazıldı.

Karamelli Damla Beze Tarifi
Malzemeler
3 yumurta akı
1 çay b. toz şeker
3 tatlı k. pudra şekeri
bir fiske tuz
2-3 damla limon suyu

Karamel
50gr. esmer şeker
50ml. çiğ krema
10gr. tereyağ
1 paket vanilyalı

Yapılışı
Temiz ve derin bir kapta, yumurta aklarını ve tuzu mikserin en yüksek hızında çırpın. Kar haline gelince ve kabın kenarlarında yumuşak sivri uçlar (yatay) oluşmaya başlayınca, yavaş yavaş toz şekeri akıtın ve aynı hızda çırpmaya devam edin. Limon suyunu ekleyin. Toz şeker eriyince, çırpmayı bırakın. Pudra şekerini karın üzerine eleyin. Tahta bir kaşık veya spatula ile karı alttan alarak çok hafif karıştırın. Görünürde pudra şekeri kalmayınca beze hazır demektir, dilediğiniz şekilde kullanabilirsiniz.

(Ben bezeyi sıkma torbasına doldurup, yağlı kağıdı serdiğim bir tepsiye sıktım. 100° C’de yaklaşık bir saat pişirdim.)

Bütün malzemeyi ufak bir cezveye veya tavaya alın. Kaynayana kadar pişirin. Kaynadıktan sonra 2-3 dakika koyulaşana kadar hafif ateşte karıştırın.

Bezelerin tabanını karamele bulayın ve aynı büyüklükte iki parçayı birbirine yapıştırın. Karamel çabuk donuyor, arada bir tekrar ısıtmak gerekebilir. İsterseniz üzerine kakao serpebilirsiniz.

Hiç yorum yok: