Kaymaklı İrmik Tatlısı Tarifi

27 Nisan 2013 Cumartesi günü yazıldı.

Kaymaklı İrmik Tatlısı Tarifi
Malzemeler
1 buçuk su bardağı irmik
1 su bardağı un
4 yumurta
1 kabartma tozu
1 vanilya
1 limon 1 portakal kabuğu rendesi
1 su bardağı yoğurt ( sütte olabiliyor)
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker

Şerbet için
4 su bardağı şeker ( 1 kg)
4 su bardağı su
1-2 kaşık limon suyu

Arzuya göre süslemek için
krem şanti, kaymak veya ceviz

Yapılışı
Şerbet malzemesi hep birlikte konularak kaynatılır.
Yaklaşık on-on beş dakikada kıvamına bakılarak kapatılır.
Yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır.
Sıvılar eklenir.
En son kalan malzemeler eklenerek çırpılır.
Yağlanmış tepsiye dökülür.( ben kare cam fırın kabı kullandım)
Önceden ısıtılmış 170-180 derecelik fırında üzeri pembeleşene kadar pişirilir.
Ilıyınca kesilerek üzerine ILIK şerbet dökülür.
Şerbeti çekip soğuyunca arzu edilirse krem şanti, kaymak ceviz gibi malzemelerle süslenir.( ben kaymak tadında krem şanti kullandım) Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: