Kemal Paşa Tatlı Tarifi

17 Nisan 2013 Çarşamba günü yazıldı.

Kemal Paşa Tatlı Tarifi
Malzemeler
400 gr tuzsuz taze inek peyniri
2 yumurta
1 su bardağı irmik
1 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu

Şerbeti için
3 su baradağı şeker
5 su bardağı su
yarım limon


Yapılışı
Taze peyniri rendeleyin,yoğurma kabının içine alın.Yumurta ,tuz ve irmiğide katıp karıştırın.Unu ve kabartma tozunuda ilave edip yumuşak bir hamur elde edin.
Hamurdan küçük ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak şekil verin.Yağlanmış tepsiye dizin.200 derecelik ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
Diğer tarafta su ve şekeri bir tencereye alın kaynamaya bırakın.Kaynara çıktıktan sonra soğuyan tatlıları ve limonu şerbete ilave edin.Ara sıra karıştırarak yüksek ateşte tatlılar yumuşayana kadar kaynatın.Yumuşayan tatlıları kevgirle ayrı bir kaba alın.soğuduktan sonra servis edin.

Püf Noktaları
Hamura tat versin diye vanilya, limon kabuğu gibi tatlandırıcılar sakın kullanmayın. Orjinal lezzeti bozmuş olursunuz.
İçinde şeker yok! unuttuğumu sanmayın:)
Birde gaflette bulunup şerbeti tatlının üzerine dökeyim çeksin demeyin çekmez! Aynen hazırlarda olduğu gibi kaynatarak şurubu çektirmek zorundasınız.Yoksa içi kuru kalıyor.
Şurubunuda koyu yapmayın yine şurup çekmiyor. Şerbet kaynamaya başlayınca tatlıları içine atın.
Aklıma gelen bütün püf noktalarını yazdım. Sormak istedikleriniz olursa yine sorabilirsiniz.

Hiç yorum yok: