Patlıcan Oturtma Tarifi

15 Nisan 2013 Pazartesi günü yazıldı.

Patlıcan Oturtma Tarifi
Malzemeler
4 adet patlican
250 gr kıyma
1 adet sogan
2 adet yesil biber
4 adet domates
1 kasik salca
kızarttmak için sıvıyağ
1 bas sarimsak.
Bir bag maydanoz
tuz,karabiber.

Yapılışı
Patlicanlarimizi alacali soyup,tuzlu suda acisi ciksin diye bekletiyoruz.Ben küp küp dogradim patlicanlari.Kurulayip,kizgin yagda kizartiyoruz.COk kizarmiyacak ala canli.Bir tepsiye diziyoruz.Bir tavada soganlari ve biberi kavuruyoruz.Kiymayida ekleyip,beraberce üstünün harcini hazirliyoruz.Bu harca tuz,karabiber ve salcada katip,güzelce kavuruyoruz.en son maydanozunu katip,ocaktan aliyoruz.
Patlicanlarin üstüne döküyoruz.Aralarina soydugumuz sarimsak dislerini sokuyoruz.Domatesleri julyan dograyip tepsiye diziyoruz.Firinda domatesleri pisirecek kadar tutup,servis yapiyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: