Portakal Soslu İrmik Tatlısı Tarifi

1 Nisan 2013 Pazartesi günü yazıldı.

Portakal Soslu İrmik Tatlısı Tarifi
Malzemeler
İrmikli muhallebisi için
1 lt süt
10 çorba kaşığı şeker
9 çorba kaşığı irmik
1 paket vanilya
2 portakalın kabuğu (rendenin ince tarafıyla rendelenmiş)

Sos için
2,5 su bardağı portakal suyu
2 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı şeker

Alt tabanı için
petibör bisküvi yada bebe bisküvisi
1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı
Tart kalıbımıza robottan geçirdiğimiz bisküvileri tereyağıda ekleyip tabana yayıyoruz irmiği, sütü, şekeri ve portakal kabuğunu pişiriyoruz vanilya ekliyoruz biküverin üzerine döküyoruz portakal suyunu, nişasta ve şekeri sürekli karıştırarak pişiriyoruz üzerine döküyoruz soğuyunca servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Tarifi bizimle paylaştığı için "Aynur Koç Karapınar'a" teşekkür ederiz.

Hiç yorum yok: