Bal Parmak Tatlısı Tarifi

24 Haziran 2013 Pazartesi günü yazıldı.

Bal Parmak Tatlısı Tarifi
Malzemeler
2 yumurta
1 paket margarin yada tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
5 kaşık pudra şekeri
1 paket kabartma tozu ve vanilya
4.5 su bardağı un

İçine
Ceviz

Üzerine
1 çay bardağı irmik

Şerbeti için
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su

Yapılışı
Oda sıcaklığındaki margarine yumurta, sıvıyağ, pudra şekeri katıp bir kez yoğurun. içine un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip kıvam alana kadar yoğurun. parçalar koparıp elinizde yassı yapıp tezgahta hafif bastırarak ortasını açın ve içine iri ceviz tanelerini bırakın.içli köfte misali kapatın ve parmak gibi uzun yassı şekli verip irmige bulayın. tepsiye dizin 190 derece de pişirin. şerbeti bir yandan kaynatın tatlı ılık şerbet kaynar olacak şerbeti dökün üzerine bir tepsi kapatın soğumaya bırakın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: