Futbol Sahası Şeklinde Pasta Tarifi

21 Haziran 2013 Cuma günü yazıldı.

Futbol Sahası Şeklinde Pasta Tarifi
Malzemeler
Kek için
6 Adet yumurta
1 su bardağı süt
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
2 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
3,5 - 4 bardak un
Portakal kabuğu rendesi

İçi için
2 poşet krem şanti
Krem şanti için 2 bardak süt
3 adet büyük boy muz
1 su bardağı çekilmiş ceviz içi

Keki ıslatmak için
1 çay bardağı portakal suyu

Üstü için
1 paket pasta kreması
Pasta kreması için
1 bardak süt, 50 gram margarin
Toz halinde çekilmiş antep fıstığı.

Yapılışı
Yumurtaların beyazlarını ayırıp, şekerle köpürünceye kadar çırpın.
Diğer bir kapta yumurta sarılarını, yağı, sütü, karıştırın.
Eleyerek unu, vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyin.
Malzemeleri karıştırdıktan sonra fazla söndürmeden ve çırpmadan yumurta beyazlarını ekleyip, yavaş yavaş karıştırın.
Dikdörtgen Borcam'ı margarinle yağlayıp, un serpin.
Hazırladığınız kek hamurunu tepsiye döküp, ısınmış ama kızgın olmayan fırında, kapağını açmadan düşük ayarda pişirin.
Keki piştiği kapta soğutup, parçalamadan çıkarın.
Kenarlarını bir parmak kesip, düzleyin.
Naylon iplikle yukarıdan aşağıya doğru keserek ikiye ayırın.
Kestiğiniz kekin yarısına portakal suyunun yarısını döküp ıslatın.
Soğuk sütle çırptığınız krem şantiyi üzerine yayın.
Üzerine halka halka doğradığınız muzları dizin.
Çekilmiş ceviz içini serpin.
Kekin diğer yarısını da portakal suyu ile ıslatıp, diğerinin üzerine kapatın.
Kalan krem şantiyle kenarlarını sıvayın.
Yemek kaşığının tersini mala gibi kullanarak kenarlarını sıvayabilirsiniz.
Pasta kremasını, soğuk süt ve 50 gram margarin ile çırpın.
Pastanın üzerini ve kenarlarını pasta kreması ile kaplayın.
Üzerine ve kenarlarına çekilmiş antep fıstığı serpin.
Pastayı spatula ile servis yapacağınız tepsiye aktarın.
Dikkat; Büyük olduğu için iki kişi ve 4 spatula ile yapmanızı tavsiye ederim.
Kenar kısımlarına krem şanti sıkın, üzerine saha çizgilerini çizip, futbolcuları dizin. Afiyet Olsun

Hiç yorum yok: