Cezerye Tarifi

17 Temmuz 2013 Çarşamba günü yazıldı.

Cezerye Tarifi
Malzemeler
1 kilo iri havuç
2 su bardağı toz şeker
200 gr fındık
1 su bardağı hindistancevizi

Yapılışı
Havuçları iyice yıkayıp soyun ve bol suda yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Haşlanan havuçların suyunu süzün ve rendenin küçük tarafı ile renceleyin.
Rendelediğiniz havuçları derin bir tencereye alıp üzerine 2 su bardağı şekeri ilave ederek tahta kaşıkla kavurun.
Havuçlar suyunu salıp, şeker tamamen yok oluncaya kadar yüksek ateşte karıştırarak kavurun. Daha sonra havuçlar suyunu çekip iyice eriyene kadar orta ateşte kavurmaya devam edin.
Fındıkları rondodan geçirip havuçların içine ekleyin ve 2 dakika daha kavurun.
Hazırladığınız cezeryeyi geniş bir borcam ya da porselen kaba yayın. Soğuyup koyulaşınca dilimleyin ve hindistancevizine bulayarak servis yapın.

Hiç yorum yok: