Dana Yahni Tarifi

26 Temmuz 2013 Cuma günü yazıldı.

Dana Yahni Tarifi
Malzemeler
1 kg. dana kemikli et
2 adet orta boy patates
10-15 adet arpacık soğan
1 adet havuç
2 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay kaşığı kırmızıbiber
1 çay kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı tane karabiber, Tuz

Yapılışı
Etler suyunu bırakıp çekene kadar pişirin. Daha sonra etlerin üzerini bir parmak geçecek kadar su ilave edip etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Etler suyunu çekdikten sonra, arpacık soğanları, tereyağı ve küp küp doğranmış havuç ve patatesleri ilave ederek kavurun. Daha sonra 1 su bardağı sıcak su ekleyip, baharatları ve tuzu ilave edin. Sebzeler yumuşayınca ocağı kapatın.

Hiç yorum yok: