Güveç Tarifi

20 Temmuz 2013 Cumartesi günü yazıldı.

Güveç Tarifi
Malzemeler
500 gr kuşbaşı et
2 adet patlıcan
2 adet patates
7 adet biber
5 adet domates
5 dış sarımsak
1 adet soğan
Tuz
Kuyruk yağı, Sıvıyağ, Tereyağ

Yapılışı
Güveçi ocağa alıp kuyruk yağını koyun yağı çıkana kadar kavurun.ve atın içine biraz sıvıyağ biraz tereyağ bırakın soğanları yemeklik doğrayıp eti de katip bir iki çevirin.kapatın.üzerine patlıcanları alacali soyun doğrayip bırakın üstüne patatesleri soyup iri iri doğrayıp bırakın.sonra biber leri ve en üste de domatesleri dizin.aralara tuz serpin ve sarımsaklari bütün yerleştirin. ocakta yaklaşık 2 saat kadar pişirin. sürekli sebzeleri kontrol edin çok yumuşamasınlar. Afiyet olsun

Hiç yorum yok: