İşkembe Çorbası Tarifi

28 Temmuz 2013 Pazar günü yazıldı.

İşkembe Çorbası Tarifi
Malzemeler
1/2 kg işkembe
1 diş sarımsak
3 yemek kasığı tepeleme un
1 yemek kasığı tereyağı
Yarım litre kaynar su

Yapılışı
İşkembeyi küçük, küçük doğrayacaksınız tencereye kaynar suyu ekleyip içine işkembeyi atın bir kaşık tereyağını koyup yarım saat kaynatın sonra sarımsağını ekleyin. Ve ununu soğuk su ile açın içine ekleyip hızlıca karıştırın ki dibi tutmasın içine tereyağını ekleyin ve 15 dk kaynatıp kapatın ocağın altını tuzu unutmayın son anda girecek servis zamanında tereyağı, kırmızı toz biber yakılacak ve sirke limon ile servis yapılacak. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: