Patatesli Tavuklu Çıtır Börek Tarifi

28 Temmuz 2013 Pazar günü yazıldı.

Patatesli Tavuklu Çıtır Börek Tarifi
Malzemeler
Hamuru için
3 adet yumurta
2 paket kabartma tozu
1 su bardağı su
Aldığı kadar un
Tuz

İç malzemesi
1 adet haşlanmış tavuk göğsü
2 adet haşlanmış patates
1 adet küçük kuru soğan
tuz, karabiber, kimyon
2 kaşık sıvıyağ
birkaç maydanoz dalı

Açmak için
1/2 su bardağı sıvıyağ

Üzerine
1 yumurta sarısı, susam

Yapılışı
Yumurtaları kırın içine diğer malzemeleri de katıp unu az az ekleyerek kıvamı bulun. Üzerini örtüp dinlenmeye bırakın. Bir tencerede kuru soğanları çok küçük doğrayıp kavurun. İçin haşlanmış tavukları da didikleyin bir iki çevirdikten sonra patatesleri de ezin. Baharatları katıp en son maydanozu doğrayın ve gerek duyarsanız yağ ekleme yapabilirsiniz. Ben iç malzemesine yağ az koydum acarken sıvıyağ kullanacağım için. Hamuru 8 yada 9 bezeye ayırın. Her bezeyi üzerine sıvıyağ süre süre merdane ile acın iç malzemeyi üzerine yayın ve rulo yapın gül böreği gibi şekil verin en son üzerlerine yumurta sarısı şurup susam serpin ve 200 derecede 45 dakika pişirin.

Hiç yorum yok: