Patatesli El Açması Börek Tarfi

20 Temmuz 2013 Cumartesi günü yazıldı.

Patatesli El Açması Börek Tarfi
Malzemeler
Hamuru için
1 kg un
3 yumurta
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı maya
Tuz
Yeterince su

İçi için
1 adet kuru soğan
4 adet haşlanmış patates
1 yemek kaşığı salça
Tuz karabiber kimyon

Yapılışı
Yumurtaları bir kaba kırın birinin sarışını ayırın.içine diğer malzemeleri de katıp suyu az az ekleyip kıvama gelene kadar yoğurun.üzerini kapatıp mayalanmaya bırakın .bir yandan iç malzemeyi hazırlayın.soğanı yemeklik kavurup salça yi bırakın ve haşlanmış patatesleri ezin içine baharat ve tuz katip kavurun.mayalanan hamuru 10 beze ye bölün her bezeyi açılabildigi kadar açın.4e bölün üzerine siviyag sürün.gül böreği yapar gibi iç malzemesini geniş tarafa bırakın ve rulo yapıp etrafında dolayın.bütün hamuru aynı şekilde tamamlayın.tepsiye dizin 15dakika tepsi de mayalansin üzerine yumurta sarısı sürüp 190derecede pişirin. Afiyet olsun

Hiç yorum yok: