Hazır Yufka Mantısı Tarifi

28 Temmuz 2013 Pazar günü yazıldı.

Hazır Yufka Mantısı Tarifi
Malzemeler
4 adet yufka

İç Malzemesi
350gr. Kıyma
2 adet soğanın rendesi
tuz, karabiber, kırmızı tozbiber
yarım su bardağı sıvı yağ

Sosu için
1 litre et suyu
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
500gr yoğurt
3-4 diş sarımsak
Tuz

Yapılışı
İç malzemesi için kıyma, soğan rendesi, tuz ve baharatları bir kabın içinde karıştırın. Yufkaların hepsini üst üste ekleyin ve ortadan ikiye bölün. Yarım daire şeklindeki yufkaların üstünü yağlayın, iç harçtan boydan boya koyun ve kıyıdan ortaya doğru yavaşça kol böreği gibi sarın. Daha sonra 2 cm genişliğinde kesin. Aynı sıra ile yağlı tepsiye kestiklerinizi dizin. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Daha sonra yufkların üzerine fırça ile yağ sürün. Önceden ısıtılmış 200´C fırında kızarana kadar pişirin. Sıcak et suyunu fırından yeni çıkmış tepsinin üzerine gezdirin. Tepsiyi tekrar fırına sokun. Demlenmesi için. 10 dk fırında bekletin. Yoğurtlu sosu için Yoğurt, sarımsak ve tuzu bir kabın içinde hazırlayın. tavaya Sıvıyağ, salça, tuz, kırmızı tozbiber koyup salçalı sosuda hazırlayalım. Tepside sosu çekmiş mantıları tabağa aldıktan sonra sarımsaklı yoğurt ve salçalı sosla sıcak olarak servis yapınız. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: