Şule Tatlısı Tarifi

11 Temmuz 2013 Perşembe günü yazıldı.

Şule Tatlıısı Tarifi
Malzemeler
2,5 çay bardağı sıvıyağ
1,5 çay bardağı yoğurt
1 tane kabartma tozu
Aldığı kadar un

Şerbeti İçin
3 su bardağı su
2,5 su bardağı şeker
1 dilim limon

İç Malzemesi
Ceviz

Üzeri İçin
1 kase irmik

Yapılışı
şerbeti yaklaşık 10 dakika kaynatın soğusun. Hamur malzemesini güzelce yoğurun biraz dinlensin. Dinlenen hamurdan cevizden az daha büyük parçalar koparıp içli köfte yapar gibi içini oyun. Ceviz ile doldurun ve güzelce kapatın. İrmik dolu kasede irmiğe iyice bulayın yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. 180 derecede pişirin tatlı sıcak şerbet soğuk olacak. Şerbetin iyi çekmesi içinde ağzına bir tepsi kapatın. Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok: