Buğday Çorbası

12 Temmuz 2013 Cuma günü yazıldı.

Buğday Çorbası
Malzemeler
2 çay bardağı buğday
2 çay bardağı nohut
3 su bardağı yoğurt
3 su bardağı su
1 çay kaşığı nane
2 çorba kaşığı margarin

Yapılışı
Buğday ve nohudu akşamdan ıslatın. Her ikisinin de suyunu değiştirip bir tencereye alın ve yumuşayıncaya kadar haşlayın. Yoğurdu bir kaseye alın. 3 bardak su ve tuz ilave edip çırpın. Pişmekte olan çorbaya azar azar ilave ederek karıştırın.
Çorba, koy bir kıvama gelinceye kadar kısık ateşte kapağı açık olarak pişirin. Margarini tavada eritin. Naneyi ekleyip karıştırın. Ateşten alın. Çorbanın üzerine gezdirerek döküp, sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok: