Büzme Baklava Tarifi

20 Ekim 2013 Pazar günü yazıldı.

Büzme Baklava Tarifi
Malzemeler
Hamurun malzemeleri
2 adet yumurta
1 su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt (çok sulu olmayacak)
1 yemek kaşığı sirke
yarım çay kaşığı tuz
3 silme su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu

Şerbeti için
3 su bardağı şeker
2.5 su bardağı su
Çeyrek limon suyu
Bir fiske tuz

Üzeri için
1.5 su bardağı sıvıyağ ve tereyağı karışık

İçine koymak için
İri ceviz parçaları

Arası için
Nişasta

Yapılışı
Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğurun.
Hamuru 12 bezeye ayırın ve 20 dakika kadar dinlendirin.
Her bezeyi tek tek, nişasta serperek açabildiğiniz kadar açın. (İtiraf edeyim, tek tek, incecik yufka açmak biraz fazla yetenek istiyor.Ama uğraşınca oluyor. Zaten bu hamurun kıvamı çok güzel olduğu için açarken fazla yormuyor)
Açtığınız yufkayı artı şeklinde dörde bölün.
Her parçayı sivri ucundan geniş tarafına doğru büzerek toparlayın.
Kalan iki uç kısmı birleştirin.
Büzülen kısma ceviz koyup, kalan kısmı üzerine kapatın.Ters olarak tepsiye yerleştirin.Elinizle çıkıntılı yerleri düzeltin
Üzerine yağı ılık olarak dökün ve 170 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
Baklava soğukken, ılık şerbeti üzerine dökün.

Not
Eğer şerbeti üzerine sıcak dökerseniz, tatlı hamurlaşacaktır.

Hiç yorum yok: