Ispanaklı Mısır Unlu Börek Tarifi

19 Ekim 2013 Cumartesi günü yazıldı.

Malzemeler
2 yumurta
1 su bardağı süt
1.5 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı mısır unu
3 su bardağı buğday unu
1 yemek kaşığı kurumaya

İç malzemesi
1 adet kurusoğan
250 gr kıyma
1 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı sıvıyağ
1 kg dan daha az ıspanak
Tuz, karabiber

Yapılışı
Bir kaba 2 yumurtadan 1'inin sarısını ayırıp hamur malzemelerini alıp sıcak su ile yoğurun. Tam yoğrulunca üzerini streç ile kapatıp mayalanmaya bırakın. Bir tencereye soğanı küçük, küçük doğrayıp sıvıyağ katıp kavurun rengi dönünce kıymayı da ekleyin ve kıyma da pişince salça, tuz ve karabiber katın. İyice yıkanmış ve kurtulmuş ince, ince doğranmış ıspanakları da katıp ıspanak ölene kadar kavurup kapatın. Hamur göz, göz olunca parçalar koparıp elinizi yağlayarak hamuru açın içine ıspanaklı harcı koyup rulo gibi sarıp kendi etrafında dolayın. Tepsiye dizin üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüp 200 derecede pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: