Fırında Donut Tarifi

7 Ekim 2013 Pazartesi günü yazıldı.

Fırında Donut Tarifi
Malzemeler
175 gr. margarin (yada tereyağ)
2 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 su bardağı ılık süt
1 silme çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kuru maya veya 1 tane yaş mayanın dörtte biri
3 su bardağı un

Kreması için
1 paket hazır pasta kreması kullandım siz isterseniz bildiğiniz herhangi bir kremayıda içine koyabilirsiniz

Üzeri için
1 paket çikolata sosu
Hindistan cevizi

Yapılışı
Oda ısısında yumuşamış magarin, ılık süt, şeker, tuz ve mayayı karıştırın. Unu ekleyip ele yapışacak kıvamda çok yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru 5 dakika boyunca yoğurmaya devam edin. Üzerini örtüp mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru bir iki dakika havasını söndurmek için yoğurun. Hamuru un yardımıyla 1 cm kalınlıgında açın. Su bardağı ile yuvarlaklar kesin ve o kestiğiniz yuvarlakların ortasınıda şişe kapağı ile bir daha kesip çember haline getirin. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin ve üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat mayalandırın 185 derecede pişirin. Pişen donutların sönmemesi için üzerini kuru bir örtü ile kapatıp soğumaya bırakın. Kremayı süt ile çırpın ve çikolata sosunuda üzerinde verılen talimata göre pişirin. Soğuyan donutları ikiye bölün krema sıkma torbası ile kremayı arasına sıkıp kapatın ve üst kısmını çikolata sosuna batırıp servis tabağına alın. Ben üzerini elimde hindistan cevizi var diye onunla süsledim isteğe göre süsleyebilirsiniz. Şimdiden afıyet olsun.

Hiç yorum yok: