Açma Tarifi

16 Kasım 2013 Cumartesi günü yazıldı.

Açma Tarifi
Malzemeler
2 yumurta (sarıları ayrılacak beyazlar içine sarılar üstüne)


1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt--yoğurt veya su (herhangi birini kullanabilirsiniz)
1 tatlı kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
1 küp yaş maya (1 bardak ılık suda eritilecek)
6,5-7 su bardağı un
1 tatlı kaşığı mahlep (arzuya bağlı)

İçine Koymak İçin
150 gr. yumuşak margarin

Üzeri İçin
Susam, çörek otu vs.

Yapılışı
hamuru yoğurun ,yumurtadan büyük parçalara ayırın. ayırdığınız her parçanın içine bir çay kaşıyı margarin koyup güzelce kapatın... elinizle uzatıp açma şeklini verin ve tepside mayalandırın... fırına atmadan önce yumurta sarılarını sürün, çörek otu ve susam serpip 200 derece fırında pişirin...

evde yapılan çok açma tarifi vardır ama pastaneden aldıklarımızı tutmaz. bu tıpatıp pastene açmasının aynısı oluyor.. isteyen içine çekirdekleri çıkarılmış zeytin yada zeytin ezmeside koyabilir

Hiç yorum yok: