Katlama Böreği Tarifi

19 Kasım 2013 Salı günü yazıldı.

Katlama Böreği Tarifi
Malzemeler
1 yumurta
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı maya
4 su bardağı un
Tuz

İç malzemesi
Yarım demet ıspanak
200 gr beyaz peynir
Karabiber, tuz, pulbiber

Yapılışı
Hamur malzemelerini karıştırın gerekirse su ile azar azar ekleyip yogurun hamurun üzerini kapatıp göz, göz olana kadar mayalandırın. Ispanakları yıkayıp iri, iri doğrayın içine beyaz peyniri ezin baharat ve tuz ekleyin. Mayalanan hamuru 8'e bölün her parçayı yarı çapı 30 cm olana kadar açıp 4'e bölün böldüğünüz bir çeyreği alın köşeler den ortaya doğru büzün. Sıvıyağ gezdirin tam ortaya iç malzemeden bırakıp 4 kanadı da ortaya toplayın.ters çevirip tersiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp 170 derecede pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: