Kemalpaşa Tatlısı Tarifi

27 Kasım 2013 Çarşamba günü yazıldı.

Kemalpaşa Tatlısı Tarifi
Malzemeler
400 gr tuzsuz taze inek peyniri
2 yumurta
1 su bardağı irmik
1 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu

Şerbeti için
3 su baradağı şeker
5 su bardağı su
Yarım limon

Yapılışı
Taze peyniri rendeleyin, yoğurma kabının içine alın. Yumurta, tuz ve irmiğide katıp karıştırın. Unu ve kabartma tozunuda ilave edip yumuşak bir hamur elde edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak şekil verin. Yağlanmış tepsiye dizip 200 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Diğer tarafta su ve şekeri bir tencereye alıp kaynamaya bırakın. Kaynara çıktıktan sonra soğuyan tatlıları ve limonu şerbete ilave edin. Ara sıra karıştırarak yüksek ateşte tatlılar yumuşayana kadar kaynatın. Yumuşayan tatlıları kevgirle ayrı bir kaba alın. Soğuduktan sonra servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: