Hasan Paşa Köftesi Tarifi

19 Aralık 2013 Perşembe günü yazıldı.

Hasan Paşa Köftesi Tarifi
Malzemeler
700 gr. kıyma (koyun ve dana karışımı)
1 baş kuru soğan
2 yumurta
2 dilim bayat ekmek içi yada galeta unu (ben galeta unu kullandım)
Tuz
Karabiber
Biraz süt (yarım fincan kadar)

Püre malzemeleri
3-4 tane patates
2 yemek kaşığı tereyağ
1/2 - 1 su bardağı süt
Kaşar rendesi

Yapılışı
Püre için patatesleri soyup, haşlayıyoruz. İyice ezip. Tencerede tereyağını eritip. patatesleri ekleyin. Sütü karıştıra karıştıra ekleyip. Biraz kaşar rendesinide ekleyiyouz. Son olarak tuzunu ekleyip püre yapın.

Köfte malzemelerini karıştırıp harçtan cevizden biraz büyük parçalar koparıp ortası çukur köfteler yapın. Köfteleri yağlanmış fırın tepsisine dizip 200 derece fırında 10-15 dakika pişirin. (çok pişirirseniz kuru olur)

Fırından çıkarıp çukurlara püre yerleştirip 1 yemek kaşığı salçayı suda ezip köftelerin üzerine gezdiriyoruz. Tekrar fırına koyup pembeleşene kadar pişirin. Pişmeye yakın üzerlerine kaşar rendesi serpiyoruz. Afiyet olsun.

Tarifi bizimle paylaştığı için Takipçimiz Tuba Alınak Alpfidan'a teşekkür ederiz.

Hiç yorum yok: