Kakao Mantolu Kurabiye Tarifi

17 Aralık 2013 Salı günü yazıldı.

Kakao Mantolu Kurabiye Tarifi
Malzemeler
250 gr. tereyağ
1 adet yumurta
420 gr. un
1 su bardağı iri parçalara doğranmış ceviz
1 portakal kabuğu rendesi

Üst kaplama için
1 su bardağı pudra şekeri (Ben daha az kullandım)
2 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı tarçın

Yapılışı
Oda ısısındaki yağ ve diğer malzemelerle hamur yoğurulur. 30 dakika kadar buzdolabında dinlendirilir. Hamur birkaç parçaya ayrılır ve her bir parça tezgah üzerinde yuvarlanarak ince rulolar haline getirilir. Bıçakla küçük dilimler halinde kesilir ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. 180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika hafif pembeleşmeye başlayıncaya kadar pişirilir. Pişme sırasında üst kaplama malzemeleri bir kapta karıştırılır ve elenir. Pişen hamurlar bu kabın içine atılır ve her tarafının kakaolu karışımla kaplanması sağlanır. Bu kurabiyede vanilya ve kabartma tozunu unuttuğumu sanmayın, zira yoklar. :) Afiyet olsun.

Tarifi bizimle paylaştığı için Takipçimiz Tuba Alınak Alpfidan'a teşekkür ederiz.

Hiç yorum yok: