İçli Patates Köftesi Tarifi

17 Aralık 2013 Salı günü yazıldı.

İçli Patates Köftesi Tarifi
Malzemeler
4-5 adet orta boy patates
100 gram kaşar peyniri
3 yumurta
1 çay bardağı galeta unu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

İçi için
150 gram yağsız dana kıyma
1 orta boy soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 tutam maydanoz

Kızartmak için
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı galeta unu

Yapılışı
Patatesleri kabuğu ile haşlayın, soğuyunca soyun ve yoğurma kabında rendeleyin. Rendelenmiş kaşar peyniri, galeta unu, 1 yumurtanın sarısı, tuz ve karabiberi patatese ilave ederek yoğurun.
Diğer yanda teflon bir tavada kıymayı yağ koymadan biraz soteleyin, sonra sıvıyağı ilave edin ve soyularak minik küpler halinde doğranmış soğanı da katarak 5-6 dakika kadar kavurun. Kıyılmış maydanoz ile tuz ve karabiberi de katarak karıştırıp kapağı kapatın. İç harcımız hazır. Hazırlanmış papates hamurundan cevizden biraz daha büyük parçalar koparın, elinizde yuvarlayarak avuç içi büyüklüğünde yassılaştıralım, ortasına bir tatlı kaşığı kıyma harcından koyarak her tarafını kapatın ve uzun şekil verin. Kalan iki yumurtayı derince bir kasede iyice çırpın, hazırladığımız köfteleri önce yumurtaya, sonra galeta ununa bulayarak kızdırılmış sıvıyağda her tarafı pembeleşene kadar kızartın. Kağıt havlu serilmiş tabağa alın ve sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun .

Tarifi bizimle paylaştığı için Takipçimiz Tuba Alınak Alpfidan'a teşekkür ederiz.

Hiç yorum yok: