Siverek Tava Tarifi

16 Aralık 2013 Pazartesi günü yazıldı.

Siverek Tava Tarifi
Malzemeler
2 kg domates
500 gr kıyma Et
500 gr kuşbaşı veya pirzola et
500 gr yeşil biber
150 gr Urfa ev biberi
2 diş sarımsak
Baharat, Tuz

Yapılışı
Tepsi içerisine domates ve biberi ufak ufak doğrayın. Karışımın içerisine et, tuz, biber, sarımsak ve baharatı karıştırın.
Karışımı iyice yoğurun sonra üzerine bir miktar kuyruk yağı veya sıvı yağ dökün. Hazırlanan tava fırında (mümkünse taş fırında) 1,5 saat pişirin.
İstenildiği takdirde daha önceden fırında közlenmiş patlıcan, karşımın üstüne katılarak sunum yapılabilir. Afiyet olsun.

Tarifi bizimle paylaştığı için Tuba Alınak Alpfidan'a teşekkür ederiz.

Hiç yorum yok: