Portakallı Damla Çikolatalı Kek Tarifi

13 Aralık 2013 Cuma günü yazıldı.

Portakallı Damla Çikolatalı Kek Tarifi
Malzemeler
3 yumurta, oda sıcaklığında
bir fiske tuz
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı portakal suyu, taze sıkılmış yaklaşık 3 adet portakal
¾ su bardağı sıvıyağ
1 paket kakao,25 gr.lık
1 paket kabartma tozu
3 su bardağından 2 parmak eksik un
Portakala kabuğu rendesi
1 çay bardağı damla çikolata
1 tatlı kaşığı un

Yapılışı
Kek kalıbı yağlanır ve unlanır, bir kenarda bekletilir. Yumurtalar bir fiske tuz ve şekerin tamamı ile 10 dk kadar önce düşük, sonra yüksek devirde çırpılır. Portakal suyu eklenir, düşük devirde çırpılır. Sıvıyağ eklenir, düşük devirde çırpmaya devam edilir. Portakal kabuğu rendesi eklenir ve çırpılır. Un, kakao, kabartma tozu iki kez elenerek eklenir, düşük devirde çırpılır. Damla çikolata, 1 tatlı kaşığı un ile karıştırılır (dibe çökmemesi için). En son damla çikolata eklenerek spatula ile karıştırılır. Tepsiye, borcama veya kek kalıbına boşaltılır. 175 derece önceden ısıtılmış fırında 35-40 dk kadar pişirilir. Kalıptan Ilıdıktan sonra çıkarılır, tamamen soğuyunca servis edilir. Afiyet olsun.

Tarifi bizimle paylaştığı için Tuba Alınak Alpfidan'a teşekkür ederiz.

Hiç yorum yok: