Truff Tarifi

13 Aralık 2013 Cuma günü yazıldı.

Truff Tarifi
Malzemeler
1 küçük kutu krema
150 gr bitter çikolata
300 gr rendelenmiş havuç
2 paket kakaolu bisküvi
3 yemek kaşığı iri çekilmiş ceviz veya fındık

Üzeri için
3 yemek kaşığı çekilmiş yeşil fıstık
3 yemek kaşığı hindistan cevizi
3 yemek kaşığı çekilmiş ceviz veya fındık

Yapılışı
Havucu rendeleyip kendi suyunu çekene kadar pişirin. Bisküvileri rondoda çekip un haline getirin. Çikolataları küçük parçalara ayırın. Kremayı tencereye koyup, orta ısılı ateşin üzerinde kaynama noktasına gelmeden söndürün. İçerisine çikolataları atıp karıştırarak erimelerini sağlayın. Çikolatalar eridikten sonra çekilen bisküvileri, pişen havucu ve iri kırılmış fındık veya cevizi ilave ederek güzelce karıştırın. Karıştırılan malzeme iyice soğuduktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarlayıp, üzerilerini istediğiniz malzemeye bulayarak fırın kağıdı serilmiş tepsiye sıralayın. Üşümeleri  için buzdolabında bekletip, daha sonra servis tabağına yerleştirebilirsiniz. Afiyet olsun (Ortalama 35-40 adet)
 
Tarifi bizimle paylaştığı için Tuba Alınak Alpfidan'a teşekkür ederiz.

Hiç yorum yok: