Tavuklu Maklube Tarifi

18 Aralık 2013 Çarşamba günü yazıldı.

Tavuklu Maklube Tarifi
Malzemeler - 15 kişilik
1 kg pirinç
isteğe göre kırmızı et de konulabilir ama ben bir bütün tavukla yaptım.
bulabilirseniz çok az safran
köri, sumak
karabiber,pul biber,kuş üzümü,dolmalık fıstık,tuz
sıvı yağ.
1 büyük patates
1 büyük patlıcan
salata malzemesi ve yoğurt

Yapılışı
Büyük bir tencere olursa rahat pişer. Haşlayıp didiklediğimiz tavuk etini tencerenin dibine kaplayacak şekilde koyuyoruz. Onun üstüne ayrı, ayrı kızarttığımız küp, küp doğranmış patatseleri ve paatlıcanları ekliyoruz. Ayrı bi kapta yıkadığımız pirinçlerin üzerine tüm baharatları ve kuş üzümünü katıp harmanlıyoruz. Köriyi pirincin rengi değişene kadar katıyoruz. Harman yaptığımız pirinci bir kat patates ve patlıcanların üzerine koyuyoruz. Yine bir kat tavuk koyuyoruz. Kalan pirinci de tamamen ekliyoruz. Üzerine sıvıyağ gezdiriyoruz. 1 kilo pirinç 6 bardak ediyor, 12 bardak haşladığımız tavuğun suyunu kaynar olarak döküyoruz. kısık ateste suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Ağır, ağır pişmesi ve yarım saatten fazla demlenmesi tavsiye olunur. Tencereden çıkınca kavurduğumuz fıstıkları ve bir demet kıyılmış maydanozu ekliyoruz. Salatası size kalmış..ve yoğurt:) ve tabiki bunu zevkle yiyeceğeniz 15 20 eş dost :) Afiyet olsun.

Tarifi bizimle paylaştığı için takipçimiz Ilknur Eski'ye teşekkür ederiz.

Hiç yorum yok: