Tencerede Baton Pasta Tarifi

8 Aralık 2013 Pazar günü yazıldı.

Tencerede Baton Pasta Tarifi
Malzemeler
2 tane yumurta
1,5 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1/2çay bardağı sıvı yağ
1çay bardağı süt
yarım çay bardağı su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Kreması için
2 kaşık un
5 kaşık tozseker
2 su bardagı süt
1/2paket vanilya
1/2paket toz kremşanti

Üzerı için
Kakaolu kremşanti ve çikolata rendesi

Yapılışı
Kekin malzemeleri ile kek hamurunu yapıyoruz derin bir tencereye su doldurup bırakıyoruz. Ben bu keki dikdörtgen kek kalıbımın içine aktardım kek kalıbınıda tencereye oturttum. Su kaynayana kadar tencerenin kapağı açık kalacak. Kaynama başlayınca üzerini bir bez yada havlu ıle örtup kapağı kapatın yaklaşık 20 dakikada pişiyo ama siz içine çöp şiş veya kürdan batırarak kontrol edin. bir tencereye süt, şeker, un ve vanilya alarak muhallebiyi pişirin . Soğuyunca içine toz kremşantiyide ekleyip karıştırın. Pişen keki çıkarıp ılınınca 3'e bölün. Aralara kremadan sürüp pastayı hazır edin üzerini kakaolu kremşantiyi çırpıp kaplayın ve çikolata rendesini üste dökün. Afıyet olsun.

Hiç yorum yok: