Hazır Baklava Yufkasından Şöbiyet Tarifi

13 Ocak 2014 Pazartesi günü yazıldı.

Hazır Baklava Yufkasından Şöbiyet Tarifi
Malzemeler
15 adet baklavalık yufka
300 gram tereyağ

İç malzemesi
2 su bardağı süt
1 büyük çay bardağı irmik
1 küçük çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 su bardağı çekilmiş ceviz içi

Şerbeti için
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Yarım limon

Üzerine
Toz Antep fıstığı

Yapılışı
Şerbeti yapıp soğumaya bırakın. Tereyağını eritip, baklavalık yufkaları 3 tanede bir tereyağ sürerek üst üste dizin. En üsttekine de tereyağ sürün. Yufkaların, büyüklüğünü kendinize göre ayarlayıp, kare, kare kesin. Ceviz hariç, iç malzemeyi karıştıra, karıştıra muhallebi gibi pişirip, soğuyan muhallebiden karelerin ortasına yerleştirip, üzerine ceviz içi serpin. Karelerin bir ucunu diğer ucunun üzerine getirip, kapatarak üçgen şekli verip, fırın tepsisini tereyağ ile yağlayın. Hazırladığımız şöbiyetleri ucu diğerinin altında kalacak şekilde tepsiye yerleştirin. Erimiş tereyağını şöbiyetlerin üzerine gezdirip, önceden ısıtılmış orta hararette ki fırında kızarıncaya kadar pişirin. Önceden kaynatıp, soğuttuğumuz şerbeti ılık halde ki tatlının üzerine dökün. Biraz dinlendirip, toz antep fıstıkla süsleyerek servis yapın. Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok: